"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

måndag 11 mars 2013

Dag 7 på studieresan! Möte med "Estonian environmental services" och resan till Narva via Tartu!


Dag 7 var sista dagen som vi verkligen ägnade oss åt våra egna projekt och efter det har det blivit mycket annat, vilket lett till att jag inte hunnit skriva sen dess. Bl a har vi åkt mycket bil. På bilden ovan äter vi vår sista "hemmafrukost" i Valga.


Så här såg våra två bilar ut, som vi åkte omkring i.


Här har vi precis haft ett långt möte med Steve Villmann på "Estonian environmental services" som har hand om avafallshanteringen i Estland. För bara 6 månader sen, var det Veolia som hade hand om det, men inte nu längre. Vi fick massor med bra information av honom, och han berättade bl a att sen de byggde sitt första kraftverk för nått år sen (där de eldar med sopor) så tycker folk det är onödigt att sortera.


Så här ser skolan ut som vi bodde vid. Den ska föreställa en bikupa och deras maskot är ett bi. :)


Efter lunch satte vi oss i bilarna för att åka till Narva. Vi stannade till i Tartu och gick på lite sightseing! På bilden syns den romantiska "Kissing statue".


Torget där statyn står.


Jag, kanadensiska Allison och franska Maureen framför "Kissing statue". :)


Jag och Maureen framför en stor "babushka"! :)


Franska Adam framför det lutande huset. Det har tydligen sjunkit ner i jorden på ena sidan, men man har renoverat insidan så att det inte lutar inomhus. Coolt! 


Streetart!


Lite längre fram kom den riktiga skolan som var avbildad på huset på föregående bild.


En pub som är med i guiness rekordbok eftersom de har så högt i tak!


Resan fortsatte och här har vi stannat någonstans i Estland mellan Tartu och Narva för att titta på ett slott. På bilden syns ett storkbo vilka det finns massvis av överallt. Tyvärr håller storkarna till på sydligare breddgrader så här års så några sådana fick vi inte se. :(


En del av slottet!


 Här börjar vi närma oss Narva där det ligger en flygplats. Det blev en häftig effekt med avgasspåren i solnedgången.
 

Äntligen framme på hotellet! Sängarna må se inbjudande ut men ack vilken synvilla. Alla gick krokiga dagen efter för att de var så hårda och osköna. Kallt var det i rummet också.


Fin toalett med dusch iallafall! :)


Själv var jag helt död när vi kom fram, både av trötthet och av hunger. Vi hade inte ätit någon riktig mat sen lunch och vi kom ner i restaurangen på hotellet vi halv nio tiden. Fick maten en timme senare vid halv tio tiden. Jag och min grupp hade inte fått någon sovmorgon eftersom vi åkte iväg på möte på förmiddagen, men de andra hade fått sova ut, så de började shotta i baren. :)


I väntan på maten. Jag och Karin var dödströtta och gick upp och la oss direkt efter maten. De andra stannade kvar i baren en stund till innan de gav sig för kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar