"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

tisdag 5 mars 2013

Dag 6 på studieresan. En tur till Lettland!



Idag tisdag åkte vi iväg i bilarna till en gymnasieskola i Lettland.


Här får vi veta lite om skolan av en man som var med och skulle utveckla den. Som jag förstod det så håller Lettland på att gå med i EU och skolan har fått besked om att de ska få 10 miljoner euro i eubidrag till att rusta upp skolan med.


Delar av gänget!


Här är vi på rundtur på skolan som hade ca 600 elever och massa program. Allt från en massa olika fordonsprogram till, hotell och restaurang osv. Just den här salen var extra gammal och liten.


Här håller restaurang eleverna på o lära sig koka buljong. :)


Skolans egen bagare som även var kemist! :)


Rickard, Viktoria och Rebecka inne i bageriet som luktade som ett hönshus. :)


Kärleksrummet på hotellet..... ;)


Vi åkte tillbaks till Valga igen lagom till lunch och käkade i matsalen. Efter det gick vi hem och vilade oss en liten stund innan vi gav oss ut på stan och inspekterade soptunnor och återvinningsstationer. Här har vi hittat en holk där man fick slänga glasförpackningar, plastförpackningar, aluminiumförpackningar och småelektronik. Vi vet dock inte vart det här tar vägen sen och om det sorteras när det kommer fram. Detta ska vi ta reda på imorn. Vi har även frågat runt i butiker hur de sorterar sitt skräp.


Så här ser estländarnas skräp ut.. ;)


Nu på kvällen åkte vi till en restaurang och käkade lite. Eller jag hade käkat en sån pizza man köper på affären innan så jag följde bara med och tog en öl. 


Det var en lite finare restaurang, med ganska mysig inredning om man bortser från alla uppstoppade djur och troféer. Inte så aptitligt....


A. Le Coq öl. 50 cl. 20 kr.


Den här stackars lilla apan gjorde vår kväll, och vi har skrattat så mycket så att vi har ont i kinderna. Hans nedre delar satte igång en hel del intressanta diskussioner.. ;) Efteråt hade vi tänkt gå på karaokebar, men det var tyvärr stängd så vi fick ha lite karaoke i bilen istället, vilket resulterade i många förundrade blickar. En väldigt rolig kväll helt enkelt.

Men nu är klockan mycket här, för vi är en timme före och vi ska upp tidigt o packa innan vi har föreläsning imorn. För sen åker vi nämligen till Narva imorn. Uppåt i landet!

Natt natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar