"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

onsdag 2 mars 2011

Släng inte era kläder!!


Nu har jag o Jeppe gjort en stor urrensning och ska försöka sälja allt vi inte behöver ha kvar! Vi har redan 6 st stora påsar med kläder och lite annat smått o gott från lägenheten. Och nån dag nu i veckan ska vi hem till Jeppes föräldrar o hämta ett gäng påsar till med ännu mer av Jeppes gamla kläder! Plus att Jeppe säljer en av sina snowboardar och jag har min gamla saxofon ute på blocket!

Vi har nämligen bokat bord på en stor loppis här i Falun som äger rum varje lördag. Det kostar 250 kr för ett bord. Vi känner ett par som har varit där två gånger nu och båda gångerna har de sålt för runt 1500:- ! Bara en massa gammalt skräp som de ändå inte vill ha. Sjukt värt ju! Så vi hoppas verkligen att vi kommer att kunna sälja av lite grejer. Det ska bli jättekul verkligen! :D Jag ska få använda min magväska för första gången som jag köpt på second hand. Jag visste att jag skulle få användning för den! Haha!

Vi ska ha varsin kassa och Jeppe har mycket mer saker än mig, och dessutom mycket mer märkeskläder, så han kommer nog att sälja för mer än mig. Men det jag får in ska jag iallafall sätta in på mitt sparkonto där jag sparar inför en resa. Det här är nämligen inget vanligt år. Jag och Jepper firar 5 år tillsammans den 5 maj, plus att vi båda blir 25 detta året (fast Jeppe fyllde ju egentligen 25 den 27 dec, men vi räknar det som detta året).

Så vi har tänkt att vi ska försöka åka på en liten romantisk resa bara vi två och fira, om vi lyckas få ihop tillräckligt med pengar. Vi är ganska sugna på Grekland för vi båda älskar den grekiska kulturen och har varit där 2 gånger innan. Men får vi inte ihop så mycket pengar så åker vi till nått mysigt ställe i Sverige. Det finns ju så mycket fint att se här också! Jag har t ex bara varit på Gotland och Öland när jag var jätteliten och skulle gärna åka dit i sommar!

Häromdagen blev jag så himla arg när jag såg att en av mina grannar hade slängt en stor påse med kläder i soporna. Gör inte så!! Ok om det är hål på kläderna eller om de är förstörda på nått annat sätt. Men det är faktiskt inte så ofta som kläder blir så förstörda att ett barn i tredje världen inte skulle kunna använda dem. Det är inte så svårt att gå till någon av UFFs behållare och lämna påsen där istället!


Eller Myrorna eller t ex Röda korsets Kupan. Alltså det finns ju hur många second hand butiker som helst som tar emot kläder. Och vill man inte se någon i stan komma gående i ens gamla byxor så kan man ju lägga kläderna t ex till UFF eller någon annan insamling som man vet går till tredje världen. Eller gör som vi, boka bord på loppis eller anordna din egen gårdsloppis och tjäna lite pengar på det istället. Det som är skräp i den enes ögon kan vara värdefullt i en annans!

DET ÄR INTE OK ATT SLÄNGA KLÄDER!!

3 kommentarer:

  1. Jag säljer, skänker, ger till frälsningsarmen/myrorna syr om eller sparar för framtida syprojekt!
    :)
    Lycka till med loppisen!

    www.missanderberg.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Bra där Karin! that's the spirit! :)

    SvaraRadera
  3. Skönt att veta att vi lärt dig något nyttigt !
    Kram Mamma

    SvaraRadera