"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

tisdag 3 maj 2011

Min underbara påsk och 25-årsdag i Skåne!

Jag och Jeppe tog som sagt bilen hem till Skåne över påsk och vilken tur vi hade med vädret! 25 + och sol alla dagarna! Resan gick jättebra också fast att det bara var jag som kunde köra. Det var faktiskt inte så jättejobbigt. Jag har kört den sträckan förut och nu hade jag ju dessutom någon att prata med, så det var riktigt skönt! Men det tar ju lite mer än 8 timmar så det är ju en bit..

Här är vi samlade på påskafton hela familjen. Mammas syster är också med och mammas bror och hans familj. Sen har vi farmor och mormor och de två sötnosarna längst fram är mina systerdöttrar. <3 Riktigt långbord hade vi! :) Och maten var supergod med smör och vitlöksstekta färska sparrisar och mammas ägglåda som favoriter.



Farmor och moster firade mig på påskafton och då fick vi ju såklart ha lite tårta! Synd bara att jag råkade skära frukten med samma kniv som jag skurit vitlök med tidigare, så tårtan hade en liten touch av vitlök. :) Men den var god ändå!


På påskdagen tog jag och Jeppe oss en tur till Förmedlingscentralen och fyndade lite! Kristallkattsand som på andra ställen kostar runt 90 kr, kostar där bara ca 55 kr! :O Så det passade vi på att handla när vi ändå hade bilen med oss. Lite annat smått och gått blev det också. Innan vi gick in tog vi oss varsin dansk röd korv med bröd. Mums! Det hittar man inte här i Falun! :)



Hahaha! Jag bjuder på denna bilden bara för att visa er hur nöjd jag var (om än yrvaken) på morgonen när jag låg i mitt flickrum och nästan hela familjen kom in och sjöng för mig på min födelsedag! Och paket fick jag också! Kände mig som fem år igen.. :D


Så här gött hade vi det på min födelsedag! Här ska vi grilla lite korv till lunch. Sen satt jag ute och hackade grönsaker och potatisar och allt vad det var hela eftermiddagen och förberedde inför kvällens BBQ.


Hela skogen var full av vitsippor! Och gräsmattan också för den delen. :)


Fin fina tulpaner som slagit ut i mammas rabatt! Även här hade vitsipporna letat sig in!


Påskliljor i mammas rabatt!




Det här är på kvällen när mina gäster börjat komma. I vanlig ordning var jag sen, så maten var bara halvklar fast att jag jobbat med den hela eftermiddagen. Så det här är den enda bilden från kvällen som jag hade tid att ta. Tyvärr hann jag inte ta kort på maten innan den hade tagit slut! ;)


Men allt jag bjöd på var iallafall hemlagat och det var; potatissallad, grönsallad, tzatziki, Michelles specialdipp, grillade grönsaker med egen marinad och en potatispaj som mamma fick göra. Egentligen skulle vi haft en sparrispaj också men det hann vi inte så den tog vi dagen efter istället. Sen hade alla med sig eget kött och jag bjöd på rosévin till maten. Gott!


Kvällen var hur bra som helst om man bortser från förseningen med maten och det var så kul att träffa lite gamla kompisar! Sen var ju min familj också där och lite släkt och vänner till mamma och pappa. SÅ mysigt! Och jag fick så mycket fina presenter, men de kommer i ett inlägg imorn! :)


Tack till alla som gjorde min 25 årsdag till en av de bästa födelsedagarna jag nånsin haft! :D

2 kommentarer:

  1. Tack själv. Det var så roligt att ha er hemma. Allt blev ju verkligen så bra. Så vi längtar efter nästa besök redan. :-) Mamma

    SvaraRadera
  2. Ser ut som du haft en fantastisk födelsedag i skåneland, det var ju otroligt längesen man blev "sjungen för" av hela familjen:) Det ska jag önska mig i 25årspresent av min familj.. för inget går väl upp emot när man ligger där.. alldeles spänd och förväntansfull och hör hur det tisslas och tasslas för att sen höra hur hela familjen stämmer upp i sång med en bit tårta/frukost och presenter i högsta hugg. Fantastisk känsla!:)

    och förresten... SÖT kan du va själv!:)

    SvaraRadera