"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

söndag 4 december 2011

Lucka fyra! Underställ i bambu!



Nu var det dags för en julklapp som riktade sig lite mer till männen också tyckte jag! :) Det är alltså ett underställ gjort på bambu. Mer exakt är det 93 % bambu och 7 % elastan. Dom där sista procenten med elastan verkar jäkligt svåra att komma undan. Det är likadant med ekologiska kläder. Jag förstår inte riktigt varför! Måste ta reda på anledningen!

Hur som helst så ska jag berätta för er varför bambu är ett sånt bra material! För det första så är det mycket använt i träningskläder, eftersom det reglerar värmen bra, har hög andningsförmåga och naturliga antibakteriella egenskaper som håller bakterier borta och motverkar dålig lukt. De svalkar dig när du är varm och värmer dig när du är kall. De ger en torr och behaglig känsla hela dagen och är tunna, mjuka, antistatiska och följsamma. Samtidigt är de väldigt slitstarka!

För personer med känslig hud är de extra bra, eftersom de är utan kemikalier, har runda, lena fibrer och är därmed väldigt skonsamma mot huden.

Och varför är de miljövänliga då? Jo, bambu är en väldigt snabbväxande gräsart och behöver därför inte odlas med hjälp av kemikalier och bekämpningsmedel. Den behöver inte heller konstbevattnas, vilket är ett stort problem vid bommullsodling. Och just därför att den växer så snabbt så behöver man inte oroa sig över att hugga ner för mycket "skog". Den växer upp väldigt snabbt igen.

De här underställen för herr och dam har jag hittat både på Bambubutiken och på Bambootrend. Men på Bambootrend är de billigare och där är dessutom frakten gratis. Där kostar de 299:-/st. På Bambubutiken kostar de 319:-/st + frakt. Gå gärna in och kika runt lite på de där sidorna. Det finns en hel del kläder som är gjorda på bambu!

Ett bambuställ är en lite lyxigare julklapp, och vem behöver inte ett underställ som är snällt mot kroppen nu till vintern? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar