"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

fredag 11 maj 2012

Filmtips inför helgen!

 Tänkte ge er några filmtips inför helgen! :)


Extremely loud incredibly close handlar om en pojke som mister sin pappa i 9/11. Pappan har lämnat en mystisk nyckel efter sig som pojken hittar och är fast besluten på att ta reda på vart den går. Vi får följa pojken på hans jakt på låset som nyckeln passar i. Han är väldigt lillgammal och smart, men han mår väldigt dåligt efter sin fars död. Filmen är psykiskt ganska jobbig att se på. Det är inte någon glad film, och det är definitivt ingen familjefilm. Men den är ändå bra och den slutar på ett sånt sätt att man ändå kan somna tryggt. Tom Hanks spelar pappan och Sandra Bullock spelar mamman.


Our idiot brother är en rolig och härlig film som handlar om en familj med 3 systrar och en bror. Brodern är en lite halvknäpp ganska korkad hippie och hamnar hela tiden i trubbel. Systrarna får mot sin vilja turas om att ha brodern boendes hos dem och ta hand om honom. Ja, mycket mer finns det inte att säga om den, men den var väldigt bra tyckte både jag och Jeppe! Feel good film!


Sist men inte minst, världens bästa film Stekta gröna tomater! Om ni inte sett den så måste ni se den! Den är så himla bra! Den innehåller allt från kärlek, vänskap, död, rasism och allt där emellan. Filmen utspelar sig nån gång under depressionen (vet inte riktigt när den var, men nånstans mellan 1900-1950 iaf, kan det vara efter första världskriget kanske?), men även på 80/90-talet.

Filmen handlar egentligen om Evelyn som lever på 80/90-talet och träffar en gammal tant på ett ålderdomshem. Tanten börjar berätta sitt livs historia och det är här filmen börjar utspela sig i paralella tidsåldrar. Vi får följa Evelyn som är en deprimerad hemmafru när hon blir inspirerad av tantens livshistoria, samtidigt som vi får följa Idgie och Ruth i tantens livshistoria som driver ett café tillsammans och råkar ut för både det ena och det andra.

Filmen utspelar sig i Alabama och som jag sagt förut så ÄLSKAR jag filmer som utspelar sig i den amerikanska södern förr i tiden!! Bästa filmerna som finns! Fler sådana filmer är bl a The Help och The Colour Purple (Purpurfärgen). Andra liknande filmer som är på min tio i topp lista är The Notebook och Bridges of Madison County.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar