Allt annat än hemgjorda köttbullar är underkänt på julafton! Gör en dubbel sats redan nu och frys in så slipper du stå och rulla i sista sekund. Jag gjorde mina igår! Visserligen ska jag äta mammas i Skåne på julafton, men i mellandagarna ska jag bjuda svärföräldrarna på julbord.
Recept på helt vanliga köttbullar:
500 g fläskfärs
1,5 dl ströbröd
ca 1,5 dl mjölk
½-1 gul lök
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 ägg
Häll skorpmjölet i en mindre skål.
Häll på mjölk så det täcker ströbrödet (ca 1,5 dl)
Låt stå och svälla en liten stund.
Lägg köttfärsen i en större skål.
Hacka löken i små bitar och blanda i köttfärsen.
Ha i salt och peppar samt ägg.
Häll ströbrödet i färsblandningen och rör runt noga så att allt blandar sig jämnt.
Ta hjälp av en matsked för att måtta ut storleken på köttbullarna och rulla med händerna i önskad storlek.
Stek på mellanvärme.
Lycka till! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar