"Rygg och ros" Carl Larsson 1906

torsdag 1 juli 2010

Rabarbersaft!


Har ni fortfarande rabarber kvar i trädgården så är det hög tid att ta hand om dem nu! Börjar man tröttna på rabarberpaj så är saft ett jättebra sätt att ta till vara rabarberna på . Supergott och svalkande att dricka en varm sommardag. Jag gjorde två flaskor idag och det blev jättegott. Enkelt var det också!


Här kommer receptet.


Ingredienser:


1 kg rabarber
1,5 l vatten
4,5 dl strösocker
Saften av 1 citron

Så här gör du:

Skär rabarberna i små bitar och koka dem med vattnet i 15 min.
Ta ur rabarberna och sila saften.
Koka upp saften igen tillsammans med sockret och citronen.
Låt svalna och häll upp på flaskor.
Förvaras kallt.
Ger ca 3 liter saft.
Spädes 1x1 med vatten.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar